Kreta er den største græske ø og samtidig danskernes yndlingsdestination blandt øerne. Det er en ø der har de gængse faciliteter, men alligevel byder på lidt udover det sædvanlige med diverse grotter og kløfter, man bør udforske. Derudover findes der de mest utrolige sandstrande på Kreta.

Du kan booke din rejse til Kreta gennem Sunweb.

De kendte og populære strande

De mest besøgte strande på Kreta findes bl.a. langs Chaniakysten, hvor du finder strande som Elafonissis og Balos. Strandene er pæne og rene, men eftersom det er nogle af de lettest tilgængelige strande, er det selvfølgelig også de mest turistede. Langs Chaniakysten finder du et alsidigt klientel lige fra børnefamilier til unge mennesker, pensionister og indfødte. Der er godt gang i den med børn, der leger i strandkanten og massevis af turister, der slikker sol i sandet. Så hvis du ikke har noget imod at dele strandene med en masse andre, er det en let måde at komme på stranden på, når du bor i det vestlige Kreta.

De afsidesliggende strandparadiser

Er man ikke til de overbefolkede strande, hvor man ligger på rad og række blandt andre turister, er der selvfølgelig også mulighed for at søge hen til de mere afsides strande som de øvrige turister endnu ikke har opdaget.

  • Seitan Limani: Der er lidt af en udflugt at komme ud til denne strand, som i øvrigt kræver en bil, da du formentlig ikke bor i nærheden. Men strabadserne er det hele værd, når først i når frem til den lille flotte sandstrand, der gemmer sig i en lille dal. Det er desuden muligt at springe ud fra klipperne, da vandet hurtigt bliver dybt.

Kedrodassos: Nabostranden til Elafonissis er primært besøgt af grækerne, hvorfor den ikke er så proppet med mennesker. Der er en rigtig fin strand med helt turkisblåt vand og det fineste sand. Bestemt et besøg værd, hvis man søger et afsides strandparadis.