Kunne du godt tænke dig at opleve den fantastiske og diversitetsprægede natur på Tenerife, der eksisterer som resultat af forskellige klimaer, der beror på de store højdeforskelle? Så kan du booke din rejse til den unikke kanariske ø gennem Spies lige her.

Tenerifes forskellige klimaer

På De Kanariske Øer betyder de forskellige højder, at der er en række mikroklimaer, hvilket egentlig er lidt overraskende, da der ikke er meget afstand imellem dem. I kystmiljøerne betyder nærheden til havet, for eksempel, at klimaet fugtighed og temperaturer er mere stabile, en stor kontrast til klimaerne i højere højder, der er meget fugtige og termiske.

Tenerife siges at have evig forår med en gennemsnitstemperatur på omkring 22-23 °C, og det er samtidig et af områderne på det europæiske kontinent med flest solskinsdage om året. Turister, for det meste europæere, besøger derfor Tenerife hele året rundt, netop på jagt efter det eftertragtede klima.

Mikroklimaet i Tenerife er præget af pludselige ændringer i temperatur og fugtighed afhængig af højden, hvilket er lidt atypisk, da øen ikke er særlig stor. Afstanden mellem stranden med sommervejr og bjerge med sne er ikke ret stor. Årsagerne til de ekstreme forskelle er intenst terræn og en stor højdeforskel. Tenerife har Spaniens højeste bjerg: El Teide, i nationalparken Las Cañadas de El Teide.

Øens kontraster

Mangfoldigheden af klimaer, der findes på Tenerife, giver også mulighed for at se forskellige landskaber på hele øen. Fra vulkanske landskaber i Teide-området, skovklædte områder af mellemhøj og tørrere i de sydlige strandområder osv. Det er derfor også almindeligt, at man bliver anbefalet at medbringe både sommer- og vintertøj til turen, hvis man gerne vil rundt og se noget forskelligt på øen.

Den ene dag tilbringer man måske dagen med solbadning på stranden og vandsport, og i baggrunden kan du man så se et af El Teide dækket af sneet. Den næste dag er man måske netop på udflugt til El Teide, hvilket kræver en helt anden påklædning. Book din rejse til Tenerife gennem Spies, der også kan være behjælpelig med at arrangere udflugter, foruden at sammensætte jeres ophold.