Malaga er den største by på den spanske solkyst Costa del Sol, der er beliggende i landsdelen Andalusien. Malaga og Costa del Sol området har i talrige år været blandt de mest besøgte strande på det spanske fastland, og det er nemt, billigt og hurtigt at komme hertil på ferie. Man kan naturligvis køre selv i bil, men det er en lang køretur. De fleste flyver til Malaga med Spies Rejser eller andre rejsebureauer, der har afgange til Malaga. Spies Rejser er førende med et stort varieret udvalg af charterrejser med hotel, og det skyldes, at Simon Spies i 1960´erne startede rejseeventyret med charterrejser til Spanien, og denne udvikling har bare fortsat på grund af det herlige varme klima i Sydspanien og de mange seværdigheder her.

Derfor er Spanien et populært ferieland

Spanien har altid tiltrukket turister, der vil have en badeferie med garanti for sol, palmer og strand, og da Spanien ligger relativt tæt på Nordeuropa, så rejser mange til Malaga i Spanien på ferie. Prisniveauet er relativt billigt, så mange vælger at bo i 1-2 uger på et luksushotel, hvor man rigtigt kan slappe af under komfortable vilkår. Sådanne charterrejser med hotel kan købes til fornuftige priser på omkring 2.000 kr. pr. person, men med de billige afbudsrejser kan man endda få rejsen for under 1.000 kr. pr. person.

På ferien i Malaga kan man både nyde tyrefægtning, fodboldkampe, shoppe i butikkerne, nyde et roligt ophold på caféerne og naturligvis bade og slikke sol på den lange hvide strand. Spanien har masser af kultur at fremvise fra tidligere tider, hvilket kan ses på de mange museer, kirker, markeder og kendte bygningsværker. Under alle omstændigheder bør man smage de kendte tapas barer, idet Malaga er berømt for sine velsmagende tapas. Der findes endda mere end 50 store golfbaner i Malaga området, så derfor kommer mange turister også hertil for at spille golf.

De største seværdigheder i Malaga området

  • Den største turistattraktion er uden tvivl maurernes overdådige palads Alhambra fra 1200-tallet, der ligger i de nærtliggende bjerge. Alhambra er det absolut største og mest betydningsfulde minde om den arabiske kultur, der dominerede området for 800 år siden. Dette fort har mange anmeldt som et jordisk paradis og et orientalsk delirium.
  • Picasso Museet i Malaga, hvor Pablo Picasso blev født har mere end 200 sjældne værker.
  • Nudiststranden Guadalmar Beach på vejen mod Torremolinos.
  • Den botaniske have La Conception har mange smukke tropiske og subtropiske haver.
  • Partyområdet Plaza Uncibay.
  • Den gamle borg fra det 14. århundrede Gibralfaro har både smukke haver og springvand, og den giver også en fantastisk udsigt over hele byen.
  • Pier 1 er 14.000 kvadratmeter område med shoppingcenter, restauranter, legepladser og alt muligt andet.
  • Malaga Katedral.