Tag til Tenerife og nyd den varme luftstrøm, som er hentet mere eller mindre direkte fra den vestlige del af Sahara ørkenen. Grundet dets beliggende lige ud for Afrikas nordvestlige kyst, har øen mere end 300 solskinsdage om året, hvilket gør, at du kan bestille rejser til øen hele året rundt.

Så kom nu afsted!

 

Pico de Teide

En af de ting som du så absolut ikke må gå glip af på en af dine ferier til Tenerife, er den 3.718 meter høje vulkan, Pico de Teide. Den er faktisk Spaniens højeste punkt samt verdens tredjestørste vulkan! Det er nemmest at komme dertil med bil, og det har ingen betydning, hvor på øen du befinder dig; den kan nemlig nås fra alle kystveje inden for rimelig tid. Er du meget heldig, vil du kunne se sne langs bjergsiderne, mens I ser den varme damp stige op fra krateret. Vil  du gerne bestige vulkanen, er det en god ide at medbringe en varm trøje, da temperaturen falder drastisk. Der er nogle helt fantastiske mulgiehder for vandring ved Teide og i nationalparken. En oplagt mulighed er at booke en overnatning på Parador hotellet og så bruge to dage på vandring.

 

Hval- og delfinsafari

Hvem drømmer ikke om at komme helt tæt på hvaler og delfiner? Naturligvis ikke til de dyremishandlende shows, men i deres rette element i havet? Så skal du tage til den sydlige del af Tenerife. Her er det nemlig sådan, at både hvaler og delfiner lever meget tæt på kysten; du kan finde helt op til 21 forskellige arter delfiner og hvaler! Vil du gerne opleve dette, skal du tage til Los Gigantes eller Los Christianos, da det er her, langt de fleste safarier starter. Du vil næsten være garanteret at se hvaler og delfiner – men, gør det på en solskinsrig dag, da de ellers vil være trukket længere ud i havet.

 

Barranco del Infierno

Her skal du tage til, hvis du gerne vil opleve dybe, smalle dale, som løber fra øen midte og ud til havet. De er dannet ved, at vand gennem tiderne har slidt sig gennem klipperne. Når man ankommer, møder man først et tørt ørkenlandskab; bevæger du dig længere ned i dalen vil du se et et frodigt skifte i landskabet, som er noget af en fryd for øjet! Du vil slutte af med at se en smukt vandfald, som virkelig sætter prikken over i’et på hele turen. Tag afsted, for det er tiden og de få kroner værd, som det koster!

Som du kan se, vil rejser til Tenerife være alle pengene værd. For der er noget nyt at lave hver gang! Og husk på at rejser kan genoplive kærligheden – læs hvordan her.