Hvis man værdsætter kunst, kultur og middelalderstil, så bør man tage på ferie til storbyen Wien, der jo er hovedstaden i Østrig. Det er nemt at tage til skiresorter i nærheden af hovedstaden, da Østrig jo er et lille bjergland med mange ideelle snelandskaber velegnet til både langrend og slalom. Det er nemt og hurtigt at komme til Wien, idet man jo kan køre selv eller rejse med bus eller tog. Det hurtigste og mest komfortable er naturligvis at tage et charterfly, da man på lidt over en times flyvning ankommer i Wien lufthavn. De fleste store flyselskaber og rejsebureauer har rejser til Wien, og Spies Rejser har pakkeløsninger med både fly og luksushotel i alle prislejer, så nemmere kan det ikke være at komme på ferie til Wien.

 

Dette kan Wien tilbyde turisterne

Byen Wien har masser at tilbyde tilrejsende turister, da byen har en lang og glorværdig historie bag sig, og her finder man prægtige bygningsværker og en bytur med både historie, kultur, Sachertorte, middelalderlige kvarterer og gode muligheder for shopping. Stemningen i Wien er speciel, da man ikke kan undgå at mærke suset fra de imponerende habsburgske paladser eller ekkoet fra de store komponister som Mozart, Brahms og Bach. Storbyen Wien giver fornemmelsen af at være med i en romantisk film med tilhørende violinmusik i baggrunden. Byen er ikke særlig stor, men alligevel findes her mange store monumenter, historiske steder og berømte caféer. Byen er hjemsted for mange berømte museer og gallerier især inden for klassisk og eksperimental kunst. Her findes mindesmærker om kendte personligheder som Freud, Klimt, Mahler og Schönberg, og desuden kan man her finde kunstfærdige kager og tærter samt markeder med boder med pølser af enhver art, oste og sirligt opstillede eksotiske frugter.

 

Seværdigheder i Wien

Man kan især få meget ud af at besøge disse kendte turistattraktioner:

 

  • Naschmarkt ved Linke Wienzeile som er Wiens ældste marked.
  • MuseumsQuartier som er Wiens museumskvarter med kunst, arkitektur og dans i verdensklasse. Bygningerne stammer tilbage fra kejsertiden, men desuden har man tilføjet to futuristiske bygningsværker som er Leopold Museum og Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien.
  • På Währinger Strasse 78 kan man komme billigt i operaen, hvis man kommer kun en time før forestillingen, da prisen halveres.
  • Man kan desuden gøre mange gode loppefund på antikmarkedet ved metrostationen Herrengasse, hvor der især tilbydes kunst og antikviteter. Her er kun åbent på fredage og lørdage.
  • Museum for Musik findes ved Seilerstätte 30 A, og her har publikum mulighed for at høre de berømte Wiener Philharmonikerne og opleve musikkens vidunderlige verden.
  • På adressen Heiligenstädter Strasse 205 B i Nussdorf findes Wiens ældste værtshusbryggeri, og stedet har status som “Kejserligt hofbryggeri”.
  • På Himmelpfortgasse findes Beethovens stamcafé Frauenhuber, der er en af Wiens ældste caféer. Her kan man nyde himmelske kager i bløde komfortable stole.
  • Kejserfamiliens storslåede park ved det smukke Schönbrunn-slot.
  • Den Spanske Rideskole ved Hofburg-komplekset med klassisk dressuropvisning.
  • Parkområdet Prater med forlystelsesparken Würstelprater.