Hvis du har lyst til at rejse til foråret, kan Gran Canaria vise sig at være den helt rigtige destination for dig. Den spanske ø, der hvert år besøges af mange rejseglade turister, er nemlig kendt som en smuk og alsidig feriedestination.

Det gør Gran Canaria til et oplagt rejsemål, hvad enten du er på udkig efter en romantisk ferie, en adrenalin-oplevelse eller en rejse med hele familien.

Gran Canaria – lokation og vejr

Gran Canaria er en spansk ø beliggende i Atlanterhavet. Hovedstaden hedder Las Palmas de Gran Canaria. Sammen med de kendte øer Tenerife, Lanzarote, La Palma, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro og fem mindre øer dannes De Kanariske Øer.

Selvom øen tilhører Spanien, er Gran Canaria i geografisk forstand en del af Afrika, da den ligger meget sydligt. Takket være sin skønne placering på verdenskortet er temperaturerne ideelle, hvis du eksempelvis ønsker at rejse ned i varmen i vintermånederne.

Klimaet er nemlig forholdsvis jævnt over året og har døgnmiddeltemperatur fra 17-18 grader i december og januar til omkring 25 grader i juli og august. Den koldeste tid svarer altså til danske sommertemperaturer, mens den varmeste tid ikke er lige så varm som ved Middelhavet.

Havets strømme omkring De Kanariske Øer betragtes som kolde i forhold til øernes placering nær de sydlige breddegrader. Men vandtemperaturen er generelt 19-23 grader – også i januar – hvilket kan gøre enhver vandhund begejstret.

Dette skal du opleve på øen

Hvis du besøger Gran Canaria, har du masser af oplevelser til gode. Hvad enten du kommer for natteliv og shopping i Las Palmas, de flotte dykkerspots eller den rå natur, så har øen, hvad du søger.

Hvis du er eventyrlysten kan du bl.a. overveje at tage en slentretur i Maspalomas-ørkenen, der er en mini-ørken, som ligger på sydsiden af øen. Alt sandet kommer fra Sahara og er blæst over med Scirocco-vinden – og der er tale om ikke så lidt sand faktisk. Ørkenen er en fin naturoplevelse på 400 hektarer, som kan opleves enten til fods – eller på kamelryg.

En anden spændende naturoplevelse, som venter på Gran Canaria, er Roque Nublo.

Roque Nublo, der betyder “klippen i skyen”, rager med sine 80 meter så meget op, at det er muligt at se den næsten alle steder, når du kommer ind i landet fra kysten. Klippen udgør derfor et spændende udkigspunkt.

Øen har derfor oplevelser for både par og familie såvel som afslappede feriegæster og de mere adventure-interesserede.