Det er bestemt ikke uden grund, at den spanske ferieø Tenerife er så velbesøgt og populær. Tenerife er den størst af De Kanariske Øer, der ligger i farvandet mellem Spanien og Nordafrika. Her er klimaet perfekt året rundt, så mange rejser derfor på ferie til Tenerife for at nyde en afslappet ferie under komfortable forhold på de dejlige luksushoteller. De fleste rejsebureauer har masser af tilbud på rejser til Tenerife, og for eksempel kan Spies Rejser leverer charterrejser til Tenerife fra lufthavne overalt i Danmark ned til sydens solbeskinnede strande på et herligt hotel. Det har derfor aldrig før været så nemt og billigt at komme af sted på en afslappende ferie, da man kan flyve til Tenerife fra disse lufthavne:

 • København
 • Aalborg
 • Billund
 • Hamborg
 • Odense
 • Rønne

Oplevelser på Tenerife

De fleste rejser til Tenerife og De Kanariske Øer for at slappe af i ro og mag sammen med familien, idet man kan nyde det herlige klima samt bade i både havet samt i swimmingpools ved hotellet. For børnefamilierne er Tenerife et storartet valg af feriedestination, da der her findes masser af børnevenlige hoteller, der har mange aktivitetstilbud og legepladser til turisternes rådighed.

Man kan opleve meget på ferieøen Tenerife, da man både kan shoppe i storbyerne og hygge sig i det store udvalg af caféer og restauranter, men man kan også tage på ture i naturen ved enten at tage en vandretur eller ved at leje cykel eller bil. Tenerife har både bjerge, vulkaner, lækre badestrande, frodige dale, golde ørkenområder samt en vildtvoksende natur med mange dyrearter, så både klima og kultur er derfor en del anderledes end vores egen, hvilket kan give mange spændende oplevelser på turen.

Der er naturligvis et aktivt og hyggeligt natteliv på Tenerife, så mange kommer her for at slappe af eller for at danske og måske møde nye venner.

De bedste seværdigheder på Tenerife

Som turist bør man i løbet af ferien besøge så mange som muligt af disse populære og gratis turistattraktioner:

 • Europas største vulkan Mount Teide (3700 m) ved Mount Teide Nationalpark. Dette bjerg kaldes for El Teide, og det tårner sig op over et råt landskab, der giver et sug i maven og en helt utrolig naturoplevelse. Teide Nationalpark er ubeskriveligt storslået med sine enorme vidder dækket af den sorte glasagtige lavasten obsidian og floder af den rynkede pahoehoe-lava, der klamrer sig til bjergsiderne som smeltet voks.
 • Garachico’s naturlige lavapools eller vulkanske søer fra 1700 tallet. I dag er stedet ideelt til småbørn, så længe de kan affinde sig med at dele bassinet med subtropiske fisk.
 • Verdens største karnevalsfester afholdes hvert år i februar eller marts måned på Tenerife med flotte parader, kostumer, dans og endeløs folkefest i gaden. Stemningen er især af latinamerikansk karakter og minder derfor en del om sambarytmer fra Brasilien. Der afholdes festivitas i de fleste storbyer som Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, La Laguna samt La Orotava.
 • Den lille bjergby Masca minder om Landet for Længe Siden, da man her finder et forhistorisk skær over Teno-bjergenes frodige landskab.
 • Byfesterne (Romería) i de større byer hvert år. Her trækker byens beboere i traditionelle klædedragter og trækker blomsterdekorerede trævogne gennem byens gader af enorme okser. Der uddeles mad og godter fra vognen såsom gofio amasado, papas arrugadas og kogte æg samt grillet svine- og oksefilet.
 • Picnic i fyrreskoven hver søndag er en hyggelig og autentisk tradition for den lokale kultur. Der medbringes ofte spil samt små guitarer og naturligvis masser af mad.
 • Det 1000 år gamle dragetræ El Drago Milenario i byen Icod de los Vinos.