At rejse på ferie til Tjekkiet vil kunne give turisterne en masse ferieoplevelser og til lave priser, da Tjekkiet jo ligger tæt på Danmark og generelt har det laveste prisniveau i Europa. Det kan derfor godt betale sig at vælge Tjekkiet næste gang, man overveje at tage på familieferie, da Tjekkiet faktisk har rigtig mange spændende turistattraktioner.

I det følgende kommer der oversigt over de mest populære seværdigheder og turistattraktioner, således man kan finde nødvendig inspiration til sin rejse hertil. Hvis man er vild med øl, så er Tjekkiet det land i verden med højst forbrug, og Budweiser kommer oprindeligt herfra.

Kendte turistattraktioner

Mange turister kommer kun til Tjekkiet for at besøge hovedstaden Prag, hvor man nemlig finder de fleste seværdigheder såsom disse:

  • Karlsbroen er bilfri zone mellem byens gamle kvarterer og middelalderborgen.
  • Broen over Moldau floden med 30 statuer af helgener og skytsengle.
  • Nationalmuseet.

Men mange turistattraktioner ligger også rundt omkring i landet herunder Kutna Hora, der er 1 af de 12 Unesco-listede steder i Tjekkiet. Byen har en stribe historiske seværdigheder som bydelen Sedlec, der rummer både en makaber oplevelse men også en imponerende arkitektur. Her findes omkring 50.000 lig i et såkaldt ossuarium (benhus), hvor man har arrangeret knoglerne i pyramider i lodrette vægge, i guirlander og som kanter på hvælvinger og mure.

De 10 mest besøgte seværdigheder i Tjekkiet

Her kommer en oversigt over de 10 mest populære turistattraktioner listet efter besøgstal:

  1. Prags borg er egentlig et slot med royale palæer samt katedralen St. Vitus.
  2. Prags Zoo samt Botaniske Have er den næstmest besøgte seværdighed i Prag.
  3. Det tjekkiske Nationalmuseum med Vaclavske Namesti.
  4. Det Jødiske Museum i Prags Josefov.
  5. Nationalgalleriet i Prag.
  6. Koncentrationslejren Theresienstadt.
  7. Zoo i Dvur Kralove.
  8. Zoo i Zlin (Lesna Zoo).
  9. Prags Gamle Rådhus.
  10. Zoo med botanisk have i Pilsen.

Derudover findes der mange flotte borge at besøge rundt omkring i Tjekkiet som Cesky Krumlov samt Lednice i Moravien. Desuden er borgene Mæhren og Hluboka i Sydbøhmen samt Karlstejn borg også populære turistmål.