Trænger du til at komme væk fra hverdagens stress og jag, eller trænger du i det hele taget bare til at opleve noget nyt og få slappet af i dejlige, rolige omgivelser? Så kunne en charterrejse formentlig være et rigtig godt bud. Med en charterrejse får man nemlig både fly og hotel til de skønneste feriesteder.

Booker du din charterrejse gennem Spies, vil du formentlig flyve med deres eget flyselskab, Thomas Cook Airlines, og du vil blive mødt af de venlige og kompetente Spies guider, der står klar med gode råde og tips til din charterrejse.

Kombiner charterrejse med oplevelsesferie

En af Cyperns store fordele som feriedestination er, at det er en forholdsvis lille ø, der byder på et stort udvalg af attraktioner, natur og aktiviteter, der er forbundet med et fremragende vejsystem. Uanset hvor du befinder dig, kan du komme til næsten alle andre steder på en dag.

Langt de fleste turister begynder deres tur på ved den smalle kystlinje sydpå, som er vært for de største byer, herunder Larnaka, Lemesos og Pafos, hver med en historisk gamle bydel, promenade og populære strande. Udover disse, løber stier til øens største bjergkæde, Troodos, mod nord. Disse er præget af landsbyer, kirker og klostre, der bestemt gør det til et oplevelsesværdigt sted at besøge under charterrejsen til Cypern.

Den vestlige del af øen er et plateau dækket af vinmarker, den store ørkenskov i Tilliria og den skarpe, tomme skønhed på Akamas-halvøen. Nord for Troodos ligger de mere imponerende, men mindre høje bjerge i Kyrenia Range. Her er den endnu smallere nordlige kyststrækning, hvor Girne/Kyrenia strækker sig langs den smukkeste by. Mod øst findes den brede og stort set flade slette, hvorfra øens delte hovedstad Nicosia, der i dag er kendt som Lefkosia (syd) eller Lefkosa (nord). Længere øst findes den smuldrende havneby Gazimagusa/Famagusta med sit udvalg af smukke ruiner, og den lange, aftagende Karpaz-halvø, der er hjemsted for vilde æsler og fjerntliggende landsbyer.

For traditionelle sol-, sø- og badeferie har du et stort udvalg – i syd, Protaras og Agia Napa, øst for Larnaka med strandene på hver side af Lemesos. I nord giver kysten på hver side af Girne og nord for Gazimağusa mere af det samme. For mindre hoteller med en mere individuel karakter, prøv nordkysten omkring Polis og Akamas-halvøen eller bjerglandsbyerne i Troodos-bjergene, der byder på traditionelle boliger ombygget til gæstehuse.

Cypern har en rig historie, og næsten alle regioner har sin romerske ruin, dens byzantinske kirke, et korsfarerslot eller en osmannisk moské, samt nogle store britiske koloniale arkitekturer. Så der er masser at opleve, hvis du ønsker at krydre din charterrejse til Cypern med lidt ekstra oplevelser.

Book din charterrejse gennem Spies

Du kan booke en komplet charterrejse til Cypern og andre lækre rejsedestinationer gennem Spies, der både sammensætter fly og hotel for dig. Det eneste du skal gøre er at vælge en rejsedestination og ønskede afrejsetidspunkt, så skal Spies’ søgemaskine nok klare resten for dig.