Rhodos er en græsk ø, der ligger i det ægæiske hav mellem Kreta og Tyrkiet. Rhodos er det mest solrige område i Europa, så du kan bestemt se frem til en ferie med varme solskinsdage – så det er ikke uden grund, at Rhodos har titlen som solens ø!

Der er mange grunde til, at Rhodos er et populært ferierejsemål i middelhavsområdet, så planlægger du allerede næste års sommer, skal du bestemt have Rhodos i tankerne. Vil du have at vide hvorfor? Læs videre her på siden.

 

Turkise og klare strande

Rhodos byder på mange smukke og forskellige strande, og hvis du har mulighed, skal du udforske de forskellige strandområder, alt efter, hvor du bor. Blandt andet finder du Elli Beach ved øens østlige side, der er hovedstranden i selveste Rhodos by. Stranden er en stenstrand, men du ligger dog i læ, og havet er roligt med krystalklart vand.

Rhodos by har veststranden, Windy Beach med kraftig vind, så her skal du være ekstra opmærksom på bølger, vind og strøm, når du eller dine børn er ude for at slippe den indre vandhund løs. Til gengæld får du et hav med smukt turkisblåt vand. Hvis du transporterer dig videre mod syd, finder du strande som Afandou Beach, Tsambika Beach, hvor sidst nævnte er en af Rhodos’ bedste strande med fantastisk klart vand, hvor du kan ligge ugeneret.

 

Book hotel med Spies

Med Spies kan du booke hoteller til dig og kæresten eller hele den pukkelryggede familie. Hos Spies tilbyder de dig familieparadiset Sunwing Kallithea Bwach, der ligger mellem Falirakistranden og Rhosdos by. Hvis du holder børnefri ferie, har Spies hoteller som Sunprime Miramare Beach på vestkysten, hvor du kan slappe af, men stadig være tæt på shoppemuligheder og aftenlivet i Rhodos by.

 

Aktivitet i dagtimerne

Hvis du ønsker at variere strandtimerne med lidt aktivitet og kultur, kan du gå på opdagelse i øens spændende historie. Her kan du besøge bygninger fra den antikke periode, heraf Den Gamle By i Rhodos’ by, som er velbevaret siden det 13. århundrede. Denne bydel er stadig beboet, og du kan vandre byen tynd for at se dagliglivet og de mange attraktioner.

Mod Syd på øen skal du uden tvivl besøge Sommerfugledalen, som er et smukt naturområde, hvor millioner af sommerfugle hvert år parrer sig.

 

Restauranter og nattelivet

Rhodos tilbyder dig både græske- og internationale restauranter, når sulten og tørsten skal slukkes. Du kan altid tjekke hjemmefra, hvilke restauranter, der ligger i nærheden af dit hotel, og hvad de forskellige restauranter byder på.

Du kan finde mange forskellige barer og diskoteker, hvis du skal ud og more dig i nattelivet. Her er der bargaden, Orfanidou Street, hvor du kan deltage i pubcrawl og happy hour. I Den Gamle By kan du finde hyggelige barer som Mooi Bar, og nyde cocktails til enten elektro, jazz eller soul. Er du til chillout og snak tilbyder feriebyerne Ixia og Iallysos syd for Rhodos by smarte beach klubber Paradiso Beach Club, og den lidt mere eksklusive Roi Mat Club.

 

Billede: francesco sgroi